Camp Narvik

Camp Narvik er en camp med base i Narvikfjellet og hvor formålet er å gå turer til flere topper i området, i tillegg til at det blir arrangert flere konkurranser, skikjøring og ikke minst fantastiske afterskis i Peisestua. Campen finner sted hvert år i april og strekker seg over en helg med massevis av aktiviteter. Blant annet er følgende inkludert i kostnaden for deltakelsen:

  • Kjør alt du har lyst hele helgen i alpinanlegget på Narvikfjellet. Dette gjelder fra fredag – søndag
  • Middag fredag kveld med foredrag om campen og en presentasjon av de ulike turene
  • Offpiste med erfaren guide
  • Topptur med guide til en av fjelltoppene i Narvikregionen. Dette finner sted lørdag
  • Topptur til Tredjetoppen på Fagernesfjellet søndag

Deltakelse i ulike konkurranser hvor man kan vinne mange kule premier

Det eneste som ikke er inkludert er overnatting, men her har campen fått til gode avtaler med lokale overnattingssteder. Et av dem er Thon Hotel Narvik, som er en av de nærmeste naboene til alpinanlegget og derfor et perfekt overnattingssted når man deltar på Camp Narvik. Hotellet har «kun» 40 rom og det lønner seg derfor å være tidlig ute med booking av værelse. Ved å oppgi at man skal delta på campen, så får man spesielt gode priser på overnatting her.

Narvikfjellets alpinanlegg

Camp Narvik holder til ved Narvikfjellet. Dette skianlegget er helt unikt og av mange kalt et av Norges råeste alpinanlegg.  Selve anlegget er omringet at majestetiske fjell og for foten av alpinanlegget finner du Beisfjorden og Narvik by. Den unike plassering gjør skianlegget til et av de mest urbane i Norge og med mulighet for å stå på ski rett utenfor sentrum av byen. Selv om skianlegget ikke hører til blant de største i Norge, så kan de likevel tilby traseer som er tilpasset nybegynnere og barnefamilier samt de som krever en god dose adrenalin. Til sammen er her seks heiser og mer enn 10 kilometer med løyper, halvparten for de erfarne og den andre halvpart for de som trenger å øve seg.

En av spesialitetene til alpinanlegget, er off-piste skikjøring. Tidligere har VG blant annet kåret Narvikfjellet til det nest beste off-piste anlegg i Norge og dette er en av grunnene til at man kommer for å teste løypene her. Under campen kan hele skianlegget benyttes gratis og selv om man som deltaker bor i byen, så er det uansett kun noen få hundre meter fra sentrum, til skiheisene begynner. Disse tar deg opp til 1000 meter over havet i løpet av 15 minutter og herfra har man en spektakulær utsikt over Narvik. De som skal teste off-piste kjøringen går ca. 300 meter bort mot det som kalles for 3.toppen og her begynner noen av de råeste pister i Norge for dem som elsker å kjøre uten for de faste løypene.

Viktig informasjon

Selv om det er med erfarne guider på toppturene som gjennomføres under campen, så er det likevel en del utstyr som hver deltaker må ha med seg. Har man ikke selv det som trengs, så kan det leies av Narvikfjellet Skianlegg. Men det er viktig å få med seg at uten det påkrevde utstyr blir det ingen topptur i regi av Camp Narvik. Det som kreves er følgende:

  • En skredsøker som kan sende og motta
  • Spade
  • Søkestang
  • Randoneeutstyr – skistøvler som er beregnet til å gå opp og kjøre nedover