Scandic Narvik

Dette imponerende hotellet i Narvik er også kjent som Rica Hotel Narvik. Det ble overtatt av Scandic i 2014 da de kjøpte hele Rica kjeden. Hotellet er ganske nytt og ble åpnet i begynnelsen av 2012. Det er tegnet av arkitekten Hans Petter Madsø og er en av Nord-Norges høyeste bygninger med sine 54,5 meter. Selve designet av bygningen er ganske spesiell etter norske forhold med sine buede glassflater på utsiden og som begge heller svakt utover. Hotellet har hele 148 rom hvorav fem av dem er suiter. Her er det også to restauranter, og alt sammen er fordelt på byggets 18 etasjer.

Bygget og hotellet har vunnet flere priser og fra 16. etasje kan man nyte panoramautsikten over Narvik, fjellene rundt byen og ikke minst Ofotfjorden, alt imens man nyter noe å drikke i skybaren. Denne heter Tøtta Bar og byr på en annerledes baropplevelse enn det du vil oppleve mange andre steder i Norge. Alle rommene på hotellet er smaksfult innrettet med moderne og komfortable møbler og alle hjelpemidler du forventer på et slikt hotell er til rådighet på rommet eller kan etterspørres i resepsjonen. I restaurant Tind serveres det nydelig frokost og alle råvarene er av økologisk opprinnelse. Restauranten servere også frokost og middag og den omfattende menyen er basert på de råvarer som finnes i sesongen.

Narvik er en spennende by

Selv om det kommer mange turister til Narvik, så er det plass til mange flere og sannheten er vel at Narvik ikke er den første byen folk tenker på, når de tenker på Nord-Norge. Men her ved Ofotfjorden finner man denne spennende byen med ca. 14 000 innbyggere, noe som plasserer den som den tredje største byen i Nordland fylke, kun overgått av Bodø og Mo i Rana. Selv om byen har en forholdsvis beskjeden størrelse, så klarer den absolutt å markere seg med sin vakre natur, sin nærhet til sjøen og fjellene og sin dramatiske historie.

Selve byen kan by på det meste av det man forventer av en moderne by med banker, butikker, kultur og et godt transporttilbud til andre deler av landet. Blant de største attraksjonene for turister, finner vi Polar Parken, en times kjøring nord for byen, hvor det er mulig å prøve seg på hundekjøring. Men også alpinanlegget, som er et av de råeste i Norge trekker en del folk. Her kan man ta gondolbanen opp til toppen av anlegget og spende på seg slalåmskiene for å suse nedover bakken og mot fjorden som ligger for foten av fjellet. En magisk opplevelse. På kvelden kan man jakte på nordlys og om sommeren er fjellene rundt Narvik perfekte for å gå lange turer i fjellet.

Scandic Hotels

Scandic Narvik er en del av Scandic Hotels, en gruppe av hoteller som til sammen består av 280 hoteller i seks land. Dette gjør den til den største hotelloperatøren i Norden med sine 55 000 rom. Selve kjeden ble grunnlagt i 1963 som

Scandic ble grunnlagt i 1963 som Esso Motel i Laxå i Sverige, og har siden vokst kraftig med årene, både ved å åpne egne hoteller og ved oppkjøp av mindre hotellkjeder som passer inn i strategien til gruppen. Scandic sine hoteller hører til i det vi kan kalle for midtsegmentet av hoteller og består ofte av 3-4 stjerners hoteller. Selv om mange feriegjester benytter seg av hotellene på ferier og weekendturer, så er det det forretningsreisende og konferanser som er den største inntektskilden til Scandic Hotels. Mange av gjestene kommer igjen flere ganger og dette er noe som Scandic jobber mye med. Fornøyde gjester er viktige for gruppen, uansett om de kommer fra en lørdag til søndag eller det er en stor bedrift som avholder mange konferanser.