Til fjells med taubane

Det er noe spektakulært med taubaner, ikke kun når man kommer frem til destinasjonen sin, men også underveis. Mange taubaner imponerer med en fantastisk utsikt underveis og man kan virkelig merke suget i magen når de går oppover fjellet. I Norge finnes det flere taubaner og en av de mer spektakulære er gondolbanen i Narvik. Banen er en av de største turistattraksjonene ved Narvikfjellet og taubanen ble bygd i 1995 for å bringe folk opp til skianlegget og til de mange turstier som finnes på fjellet. Denne banen tar deg opp til 656 moh ved Øvre Fjellheisstasjon og herfra kan man som nevnt nyte en fantastisk utsikt over Ofotfjorden og mange kjente fjellmassiver, blant annet “Den Sovende Dronning”. Selve gondolbanen er 1810 meter lang og bruker 8 minutter på å kjøre fra Nedre Fjellheisstasjon, ikke langt fra sentrum av Narvik, og opp til et av Norges råeste alpinanlegg og et flott turområde om sommeren.

En av verdens bratteste

Men det finnes andre taubaner i Norge, som kan måle seg med gondolbanen i Narvik. En av dem er den helt nye banen i Loen, som samtidig er en av de mest imponerende bygg i verden, når vi snakker om taubaner. Denne gondolbane går opp mot fjellet Hoven som vi finner 1000 meter over havet. Selve banen er 1700 meter lang og flere steder går det mange hundre meter rett ned i avgrunnen. Det er derfor ikke en tur for de som har høydeskrekk. Men konstruksjonen er ganske sikker og blant annet er det ballastkasse med 400 tonn stein på toppen, som er med til å sikre at kabler og alt blir på sin plass. 400 tonn med stein er tross alt ikke noe man flytter så enkelt.

Taubanen i Loen en stigning på nesten 60 grader når man nærmer seg toppen og dette gjør den til en av de bratteste banene i verden. Den er ikke så bratt i begynnelsen, men etter hvert som turen går oppover, så blir stigningen ganske voldsom og til slutt er man ganske nærme fjellet, nesten som en heis. Banen er bygd med samme teknologi, som den bratteste gondolbane i verden. Denne ligger i Sveits og brukes både til passasjerer og godstransport.

Enorme krefter

Når man bygger en gondolbane, så er det mye å tenke på rent konstruksjonsmessig.  Den viktigste tingen er at banen må kunne holde til de enorme krefter som er i sving når en stålkabin med mennesker skal heises 1000 meter et fjell. Slikt stiller store krav til de wirer som skal trekke banen og holde den fast, samtidig som fundamentet på toppen og ved startstedet må sikres slik at det ikke under noen omstendigheter kan flytte seg.

Det er et stort press på fundamentet på toppen og derfor må dette sikres med store mengder stein og betong. På taubanen ved Loen er det som nevnt brukt mellom 350 og 400 tonn med stein som fungerer som en ryggsekk. Denne ligger med vekten sin inn mot fjellet og forhindre dermed at toppstasjonen velter. I tillegg er det hele sikret med såkalte fjellankre som er festet 13 meter nede i fjellet for å sikre at de ikke flytter seg. Så neste gang du skal prøve en av de imponerende taubaner i Norge, så kan du nyte utsikten, uten å bekymre deg om sikkerheten.